Αρχή » ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Blogal.gr: Δεν τελειώνει ποτέ

Το blogal.gr είναι μια δημοσιογραφική κολεκτίβα.

Ξεκίνησε το 2002, όταν τα ιδρυτικά της μέλη ανέλαβαν να ξαναστήσουν με νέα δημοσιογραφική συνταγή τον ΑΝΤΙΛΟΓΟ του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ.

Συμμετείχε εθελοντικά στην περιπέτεια της ίδρυσης του περιοδικού ΓΑΛΕΡΑ.

Το 2007 έστησε και «έτρεξε» το εβδομαδιαίο ένθετο Ποντίκι Global, οπότε και διευρύνθηκε με νέα μέλη.

Σήμερα δραστηριοποιείται συλλογικά μέσα από το www.blogal.gr, μία από τις εφαρμογές του οποίου είναι και το πρότζεκτ FactheMall, ένα δημοσιογραφικό εγχείρημα ανάμεσα στην τεκμηρίωση και τον ακτιβισμό, που φιλοδοξεί να ενημερώσει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο για το πρωτοφανές σκάνδαλο του Mall, την εξέλιξη και τη σημασία του.

Παράλληλα τρέχει το πρότζεκτ που αφορά την προβολή και υποστήριξη της προσπάθειας για την ίδρυση της Ηθικής Τράπεζας (Banca Etica) στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την οργάνωση Bellaciao, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν και νέες ενότητες του blogal.gr. Η ομάδα αριθμεί σήμερα 8 μέλη: Χριστόφορος Κάσδαγλης, Νικόλας Λεοντόπουλος, Χρήστος Αλεφάντης, Αντώνης Χατζής (η αρχική της σύνθεση), Ιάσονας Κάντας, Στέλλα Κάσδαγλη, Αλεξία Κωνσταντοπούλου και Δημήτρης Μπούνιας. Φιλοδοξεί να διευρύνει συνεχώς τη θεματολογία της στο πεδίο του ερευνητικού ρεπορτάζ, καθώς και να αποτελέσει πόλο για τη συνεργασία και με άλλους δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ και γενικότερα δημιουργούς που κινούνται στο χώρο της εναλλακτικής ενημέρωσης.

Αν το σλόγκαν της δεν ήταν «Δεν τελειώνει ποτέ», θα μπορούσε κάλλιστα να είναι «Think global, act blogal».